Vidensdeling og kommunikation med Academy

Målret dine budskaber og gør den daglige kommunikation til en leg med et platform, der lader medarbejderne komme til orde.

Vidensdeling og kommunikation
Til dagligt

Klar kommunikation – også når det skal gå stærkt

Effektiv kommunikation på daglig basis er afgørende for at få løst hverdagens små udfordringer og sikre, at kritiske beskeder når de rette medarbejdere i tide. Mange virksomheder har fundet sig godt til rette med en blanding af sociale platforme og diverse gratis løsninger, som giver mulighed for at samle beskeder, dokumenter og artikler. Der er bare et problem: De sociale medier er ikke bygget til erhvervslivet. De overholder nemlig ikke europæisk compliance-lovgivning (GDPR), og så udvisker de skillelinjen mellem privat- og arbejdsliv.

På Academy har vi samlet mange af de funktioner, du kender, som bidrager til, at hverdagens kommunikation flyder, uden det bliver en forhindringsbane. Du får det hele på én og samme platform, som er nem at tilgå fra alle devices.
Værktøjer på Academy:

Nyhedsfeed
Kalender med tilmelding
Direkte beskeder
SMS gateway
Videomøder

Dokumentarkiv
Produktdatablade
Artikler
FAQ-modul
Forum

Spørgeskema
Whistleblower-ordning
Indtastningsformularer
Billedarkiv
Personalehåndbøger

Knivskarp kommunikation

Undgå støj på linjen

Vi bliver overdynget med informationer dagen igennem – det gælder både i det private, og når vi går på arbejde. I den digitale tidsalder er det, mere end nogensinde før, essentielt, at vi som medarbejdere føler, at den information, der rammer os, er vedkommende, relevant og brugbar. Er den ikke dét, har vi svært ved at holde fokus og bliver mere tilbøjelige til at føle, at vi spilder vores tid.

Målret dine budskaber til de mange eller de få

På Academy kan du målrette dine budskaber. Hvad end det er et nyhedsbrev, en invitation eller et produktblad, så er det synligt for lige netop de medarbejdere, som budskabet er relevant for. På den måde undgår du, at informationsflowet bliver ligegyldig støj på linjen. Sammen indretter vi jeres platform med de grupperinger af medarbejdere, roller og tags, der er nødvendige for at skære ind til benet og kommunikere knivskarpt på tværs af selv komplekse organisationsstrukturer.

”Vi er en arbejdsplads med mange forskellige arbejdsområder, så det betyder rigtig meget, at vi har en god forståelse for hinandens arbejde, og at vi har mulighed for at dele vores daglige gøremål med hinanden.“

– Anne Sigvard, Uddannelse og digitaliseringsansvarlig hos Himmerland, 2021

Samtale på tværs

Lad dine medarbejdere komme til orde

Traditionelt set har der i virksomheder hersket envejskommunikation fra ledelsen og ud til medarbejderne. Men når medarbejdertrivsel og virksomhedskultur skal på dagsordenen, kan vi dog ikke se gennem fingre med de enkelte medarbejderes behov for at deltage i samtalen. 

I dag forventer medarbejdere i langt højere grad, at der bliver lyttet til dem, og at deres indsigter kommer med på råd. Heldigvis er det ikke blot et høfligt hensyn. Medarbejdernes tips og tricks kan bidrage til bedre udnyttelse af jeres tavse viden og give uvurderlige indsigter i driften. Sagt med andre ord: Medarbejdernes besyv giver jer friske perspektiver. 

Tovejskommunikation er altså win-win for både arbejdsgiver og medarbejdere.

Her har vi gjort plads til medarbejdernes stemmer på Academy:

  • På tværs af hele platformen kan der tagges, likes, deles og gemmes indhold
  • Tag temperaturen på medarbejdertrivslen, temaet for sommerfesten eller få forslag til produktforbedringer og procesoptimering med afstemninger og spørgeskemaer
  • Vidensdel og diskutér i åbne eller lukkede fora for større eller mindre grupper af medarbejdere
  • Alle har en personlig brugerprofil, hvor de kan skrive om sig selv og deres kompetencer samt dele drømme og mål for ansættelsen

Læs mere om, hvordan vi arbejder med det sociale på Academy

En god start

Byd nye medarbejdere velkomne

Særligt når nye medarbejdere starter, er informations- og vidensbyrden omfangsrig.
På Academy kan du nemt strukturere den første tid hos jer og sikre, at nyansatte kommer igennem kernemateriale og falder godt til.

Organisationer med velfungerende onboardingforløb løfter deres fastholdelse af nyansatte med 82% og produktiviteten med over 70%. En svag onboarding skaber utryghed og mistillid hos nye medarbejdere, som er mere tilbøjelige til at forlade virksomheden inden for det første år.

Kilde: Glassdoor.com

Byd velkommen med:

Velkomstmateriale, der præsenterer virksomheden og platformen

Onboardingforløb, der strukturerer vigtig viden om ansættelse og opstart

Start samtalen og kollegaskabet på platformen allerede fra dag ét

Sådan kommer du i gang

Vil du sætte skub i træningen, løfte din interne kommunikation og lade dine medarbejdere dele deres ekspertviden? Så er Academy for dig. Her er vores opskrift til succes:

  • Udpeg en dedikeret projektleder

Det er ingen hemmelighed: Nye systemer kræver ressourcer at starte op. Find derfor ildsjælen i din organisation – én, der både har overblikket og ekspertisen til at løbe med bolden.

  • Tænk ‘hvorfor’, så klarer vi ‘hvordan’

Vi er systemeksperter og kender alle Academys tricks. Men du kender din organisations behov og udfordringer. Det bedste resultat opnår du, når Academy er en digital spejling af din organisation.

  • Vær tålmodig – og modig

Forandring tager tid. Vær forberedt på, at det kan tage noget tid, før alle medarbejdere kommer helt ombord med jeres nye platform. Vær ikke bange for at hjælpe dem på vej, f.eks. ved at lukke ned for gamle, fragmenterede kommunikationskanaler.

Har du brug for en platform til vidensdeling og kommunikation?
Kontakt os for en uforpligtende snak om jeres udfordringer
Scroll to Top