Vi guider til best practice for e-læring og onboarding

Du vil naturligvis have nye medarbejdere ombord hurtigst muligt og skabe plads til løbende kompetenceudvikling. Med ekspertise og erfaringer på tværs af fagområder hjælper A Close Shave dig med at skabe de bedste forudsætninger for succesfulde læringsforløb.

Hvorfor?
af medarbejdere mener, at deres arbejdsplads ikke gør et godt nok arbejde i at onboarde nyansatte.
0 %
af HR- og L&D-ansatte fortæller, at efteruddannelse og kompetenceudvikling er deres prioriterede arbejdsområde.
0 %
25-60 %
bedre fastholdelse af viden gennem e-læring sammenlignet med traditionel læring.

Kilder: The Research Institute of America, Gallup, Learningbank

Praksis og teori

Repetition fremmer forståelsen – og indlæringen

Uanset hvilke færdigheder vi skal tilegne os, er én enkelt instruks sjældent nok. Som den gamle talemåde lyder, gør øvelse mester. Grundstenen i vores tilgang til læring er derfor repetition og en stærk sammenhæng mellem teori og praksis. 

E-læring har en særlig plads i A Close Shaves hjerte – selvom vi gerne supplerer med det store sceneshow, skulle behovet opstå. At kunne tilgå læring digitalt derhjemme, på arbejde eller på farten skaber stor fleksibilitet og faciliterer såkaldt just-in-time learning; at man får ny viden når og i det omfang, det skal anvendes. På den måde forankrer man færdigheden i en praktisk aktivitet eller kontekst og hjælper hjernen med at huske til næste gang. 

Digitale træningsforløb er nemme at gentage – uden det kræver ressourcer at koordinere kalendere eller finde en dygtig foredragsholder. Gentagelse af træningsmateriale er nøglen til solid viden. Derfor benytter vi os af Academy-platformen, som automatiserer repetition med udgangspunkt i princippet Spaced Repetition.

Læs mere om repetition og hukommelse her

Vores tilgang
Mikro-læring, der kombinerer teori, praksis, test og repetition.
Progressive, kompetencegivende forløb for både nye og garvede medarbejdere.
Engagerende formater, der veksler mellem billede, tekst, video og brugergenereret indhold.
Pre-, on- og offboarding

Den rette onboarding skaber langvarige resultater

Fordelene ved at fokusere på en grundig onboarding er mange: Det øger fastholdelsen af den nye medarbejder, frigiver ressourcer, kvalitetssikrer og skaber de bedste forudsætninger for tilfredse kunder og en sund bundlinje. 

For at onboarding skal være en succes, skal der afsættes tid og energi til at opbygge forløb, som dækker alle baser. Hvad skal nye medarbejdere vide om din organisation, dine arbejdsmetoder, dine værdier, vision, mission og ikke mindst de daglige opgaver for at være et godt match? Det kan være svært at formalisere essentielle elementer, særligt når man sidder midt i dem. Her kan A Close Shave hjælpe dig. Vi leverer byggestenene til et vellykket onboardingforløb og kan facilitere udarbejdelsen af de konkrete træningsmaterialer.

Academy er vores foretrukne platform til e-læring. Se hvorfor her.

Hvorfor vente til første arbejdsdag? Tag hul på onboardingen, så snart kontrakten er underskrevet

Førstehåndsindtryk er altafgørende – også i mødet mellem virksomhed og ny medarbejder. Virksomheders vigtigste ressourcer er deres medarbejdere og deres oplevelser. Derfor arbejder vi, foruden den mere traditionelle onboarding, med både preboarding og offboarding.

Læs om værdien af medarbejderoplevelser.

Preboarding er alt det, der sker inden første arbejdsdag. Studier viser, at medarbejdere udviser større selvsikkerhed og bliver hurtigere integreret i deres nye rolle, hvis de er klædt på, inden de møder op til første arbejdsdag. Med preboarding kan du etablere tillid og gøre nye medarbejdere trygge i de mest grundlæggende aspekter af deres nye arbejdsliv, så snart de bliver knyttet til din organisation. Sådan sikrer du en positiv opstart. 

Når medarbejderen skal til at skille veje med din organisation, er det også vigtigt at efterlade et godt indtryk. Vi kan hjælpe med at strukturere en offboarding, der giver den bedste afslutning på samarbejdet.

Har du brug for en hjælpende hånd med onboarding og e-læring?
Lad os tage en kop kaffe og snakke om, hvordan vi kan hjælpe jer.
Lad os dele vores viden
Bliv klogere på onboarding og læring
Sådan udvikler du medarbejdernes færdigheder
Sådan udvikler du medarbejdernes færdigheder
Kommunikér og træn på farten med Academy
Få medarbejderne ombord med onboarding
Scroll to Top